Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2013

Παιδί και άθληση



www.totrenaki.gr

Τα οφέλη της φυσικής άσκησης στη  ζωή κάθε ανθρώπου, ανεξαρτήτου ηλικίας , είναι γεγονός αδιαπραγμάτευτο, πόσο μάλλον στη ζωή ενός παιδιού προσχολικής ηλικίας.
Τα παιδιά μέσα από την ενασχόλησή τους με ευχάριστες αθλητικές δραστηριότητες  καταφέρνουν να εκτονώσουν την ενεργητικότητά τους δημιουργικά και παράλληλα να   ελαττώσουν την ένταση και την επιθετικότητά τους.
Μαθαίνουν σ’ έναν υγιή τρόπο ζωής, τον οποίο πιθανότατα, θ’ ακολουθήσουν και στη μετέπειτα ενήλικη ζωή τους, αποφεύγοντας ή τουλάχιστον μειώνοντας τον κίνδυνο εκδήλωσης  παχυσαρκίας και διάφορων  ασθενειών όπως καρδιακές νόσοι, κ.α. 
Οι αρχαίοι πίστευαν ότι, ένα υγιές μυαλό βρίσκεται μέσα σ’ ένα υγιές σώμα και δεν είχαν βέβαια άδικο. Πλήθος ερευνών μας έχει αποδείξει για τα οφέλη της άθλησης τόσο σε σωματικό όσο και σε πνευματικό επίπεδο.
Πέρα όμως από τη πνευματική και σωματική ανάπτυξη, το παιδί μέσα από  τον αθλητισμό μαθαίνει  να λειτουργεί ομαδικά, να τηρεί κανόνες, να βάζει στόχους και να προσπαθεί μαζί με την ομάδα του να τους πετύχει.
Το παιδί της προσχολικής ηλικίας, πολλές φορές όμως, δεν είναι έτοιμο αναπτυξιακά ν’ ασχοληθεί μ’ ένα συγκεκριμένο μόνο άθλημα και ακόμα χειρότερα δεν γνωρίζει ποιο άθλημα είναι αυτό που του ταιριάζει και με το οποίο θα ήθελε ν’ ασχοληθεί.
Για το λόγο αυτό στον παιδικό σταθμό «Το Τρενάκι», με ειδικό υλικοτεχνικό εξοπλισμό,  με επικεφαλή στον τομέα του αθλητισμού τον έμπειρο γυμναστή μας  και σύμφωνα πάντα με τις οδηγίες του, ακολουθούμε ένα κυκλικό πρόγραμμα αθλημάτων (μπάσκετ, τένις,  ποδόσφαιρο, ασκήσεις νευρομυικής συναρμογής). Δίνουμε στα παιδιά μας την ευκαιρία, μέσα από ευχάριστες αθλητικές δραστηριότητες, να έρθουν σ’ επαφή με διαφορετικά αθλήματα.

Η άθληση για εμάς είναι πάνω απ’ όλα, το παιχνίδι της γειτονιάς και της αλάνας, το παιχνίδι που έχει χαθεί, ο ελεύθερος χρόνος που δεν υπάρχει και τέλος το παιχνίδι με ασφάλεια.

Ο αθλητισμός στον παιδικό σταθμό «Το Τρενάκι»,  είναι μια πολύτιμη εμπειρία για τα παιδιά!!!

 Σταμέλου Στέλλα